Schöne: 'Echt fantastische trainer, mooiste seizoen uit mijn carrière'

Schöne: 'Echt fantastische trainer, mooiste seizoen uit mijn carrière'

18 februari - 07:02 Laatste update: 11:52
47

Lasse Schöne kan zondag in de uitwedstrijd tegen 'zijn' Ajax geschiedenis schrijven. Als de 37-jarige routinier van NEC zondag in actie komt in de Johan Cruijff Arena, dan is dat zijn 434ste optreden in de Eredivisie. Daarmee streeft hij Hans Vonk voorbij als buitenlandse speler met de meeste duels in de Eredivisie.

Schöne speelde in Nederland voor De Graafschap, NEC, Ajax en sc Heerenveen. In 2021 keerde hij terug in Nijmegen. De Deen beseft dat hij het einde van zijn carrière nadert, maar wanneer hij er een punt achter zet is nog de vraag. "Ik heb daar nog geen beslissing over genomen", zegt hij tegen ESPN.

"Mijn lichaam doet het nog goed en kan het nog aan. Dat dit jaar of volgend jaar de laatste is, dat is wel duidelijk. Maar op een gegeven moment moet je er wel een punt achter zetten. Ik zet er het liefst een punt achter als ik nog voorop kan lopen", vertelt Schöne, die in ieder geval in Nederland blijft wonen na zijn carrière. "Ik ben een Deen, maar Nederland is mijn thuis geworden. Alles heb ik hier opgebouwd. Ik ga hier nooit meer weg. Jullie komen voorlopig niet meer van me af."

Schöne blikt in gesprek met ESPN ook terug op zijn loopbaan en zijn hoogtepunten bij Ajax. Onder leiding van Peter Bosz speelde hij in de Europa League-finale, terwijl met Erik ten Hag de halve finale van de Champions League werd bereikt in 2018/2019. "Echt een fantastische trainer", zegt Schöne over die laatste. "Hij heeft me geholpen aan het mooiste jaar uit mijn carrière. We hadden een fantastische groep en alles klopte dat jaar."