Perez geeft advies aan Ajax en noemt Mazraoui: 'Te makkelijk om te zeggen'

Perez geeft advies aan Ajax en noemt Mazraoui: 'Te makkelijk om te zeggen'

19 februari - 20:16
33

Kenneth Perez heeft een tip voor Ajax-back Tristan Gooijer: spiegel je aan Noussair Mazraoui. De analist constateert dat de negentienjarige verdediger in hetzelfde schuitje zit als Mazraoui in diens jonge jaren.

Gooijer wordt door trainer John van 't Schip voor de leeuwen gegooid, nu Devyne Rensch is doorgeschoven naar het centrum en Anton Gaaei niet goed genoeg bevonden wordt. "Ik begreep gisteren van Marciano (Vink, red.) dat Gooijer aan de onderkant van de jeugdopleiding zit. Die moet het nu doen...", zegt Perez bij Voetbalpraat op ESPN. 

"Dat gezegd hebbende, zo'n Gooijer... Mazraoui zat toentertijd ook aan de onderkant van de A1. Die dacht: ik ga mezelf helemaal het leplazerus werken en er alles aan doen om er een succes van te maken", gaat Perez verder. "Hij is een gewaardeerde speler bij Ajax 1 geworden, heeft een transfer gemaakt en is international van Marokko geworden."

Perez geeft aan dat Gooijer een voorbeeld aan Mazraoui moet nemen. Van 't Schip benadrukte na het gelijke spel tegen NEC (2-2) niet voor het eerst dat de selectie van Ajax niet goed in balans is. "Het is te makkelijk om te zeggen: zo'n Gooijer kan er niets aan doen. Je kan ook een andere mindset aannemen", aldus de oud-middenvelder. "Kijk naar Mazraoui. Je kan als rechtsback gewoon kei- en kei- en keihard werken. Je hoeft niet te denken dat alles mooi moet. Daar is op dit moment geen ruimte voor."