Opmerkelijk weerzien mogelijk: 'Promes is dan gewoon een van de gevangenen'

Opmerkelijk weerzien mogelijk: 'Promes is dan gewoon een van de gevangenen'

21 februari - 15:00 Laatste update: 16:26
73

Voor Leonard Nienhuis, oud-keeper van FC Groningen, SC Cambuur en Sparta Rotterdam, staat misschien een opmerkelijk weerzien met Quincy Promes te wachten. Laatstgenoemde is veroordeeld voor zes jaar cel, maar kan nog niet opgepakt worden.

Onlangs werd Promes veroordeeld voor betrokkenheid bij drugssmokkel. Nienhuis is inmiddels gevangenisbewaarder en dus komt dat onderwerp weleens ter sprake. "Stel dat hij gesignaleerd wordt, gepakt wordt en naar Nederland komt", begint de voormalig doelman in gesprek met De Telegraaf. "Naar welke gevangenis gaat hij dan? Als dat in Veenhuizen is, dan is hij voor mij gewoon één van de gevangenen. Hij krijgt geen oranje overall, maar een normale behandeling."

Nienhuis heeft een keer tegenover Promes gestaan in zijn tijd als keeper. Dit was in het kampioensjaar 2012/13 bij SC Cambuur. "Hij voetbalde bij Go Ahead in een aanval met Marnix Kolder en Jarchinio Antonia", vertelt de oud-doelman, die nog weet te herinneren dat Erik ten Hag destijds trainer was van Go Ahead Eagles. "Promes weet in ieder geval dat ik moeilijk te passeren ben."