Van 't Schip wijst Bodø om drie redenen aan als favoriet: 'Hebben klein voordeel'

Van 't Schip wijst Bodø om drie redenen aan als favoriet: 'Hebben klein voordeel'

21 februari - 19:55 Laatste update: 20:05
9

John van ‘t Schip ziet Ajax niet als favoriet in het onderlinge treffen met Bodø/Glimt. De coach van de Amsterdammers vindt het thuisvoordeel en de ondergrond maken dat de Noren licht de favoriet zijn. Één ding is zeker: Van ’t Schip wil niet hetzelfde spelen als in Amsterdam.

"Zij spelen thuis, op kunstgras", vertelt Van ‘t Schip na een vraag over wie de favoriet is op de laatste persconferentie. "Ook behaalden ze in het verleden goede resultaten tegen goede ploegen: dit team heeft bewezen goede resultaten te kunnen behalen in Europa. Ik denk zeker dat ze een klein voordeel hebben, maar dat wil niet zeggen dat wij hier niet kunnen winnen. We moeten het gewoon anders doen dan in Amsterdam."

Wedden

Meer odds

Het kunstgrasveld bij Bodø blijft voor Ajax een dingetje, maar Van ‘t Schip wil zich daar niet achter verschuilen. "In Nederland hebben we ook wat kunstgrasclubs. Het is natuurlijk niet ideaal, we willen op gras spelen. Maar hier snap ik het dat je een veld nodig hebt waar je altijd op kunt spelen, met het klimaat. Veel van onze spelers speelden in de jeugd ook op kunstgras. Maar om als prof te switchen van echt gras naar kunstgras, is niet ideaal."

Voor Van ‘t Schip en Ajax is de Conference League nog de enige kans op een prijs op een prijs dit seizoen. Tegenover de Noorse pers vertelt de coach dan ook dat de Amsterdammers gebrand zijn om door te gaan. "We willen er natuurlijk in blijven. Dit is een prijs en voor een club als Ajax is het altijd goed om Europees te spelen. Dus ja, we willen naar de volgende ronde."