Napoli maakt Lewandowski-goal snel ongedaan en blijft in race voor kwartfinales

21 februari - 22:52 Laatste update: 23:29
30

In de achtste finale van de Champions League stonden SSC Napoli en FC Barcelona woensdagavond tegenover elkaar. In een gelijkopgaande wedstrijd bleven de verhoudingen uiteindelijk gelijk.

In de eerste helft bleef het vanuit beide kanten relatief rustig. De bal was grotendeels in het bezit van de Catalanen. Op een vroege gele kaart van Frenkie de Jong na gebeurde er niets relevants. Voor De Jong heeft de gele prent geen gevolgen. Enkel Ronald Araújo stond op scherp.

In de rust deed De Jong nog even zijn beklag bij de scheidsrechter over de vroege kaart die hij kreeg. Eenmaal terug op het veld begon Barça sterk aan het tweede bedrijf. Na een kwartier schoot Lewandowski de 0-1 binnen. Met een droge knal in de linkeronderhoek wist hij doelman Alex Meret te verschalken. De pool is nu betrokken bij zeven doelpunten in zijn laatste zeven wedstrijden voor Barcelona.

Na een dubbele wissel was het Napoli dat wat sterker werd. In de 75e minuut deed Victor Osimhen wat terug voor de Napolitanen. De spits passeert Ter Stegen met zijn laatste actie van de wedstrijd. Direct na het juichen wordt de Nigeriaan van het veld gehaald.

Opvallend is dat Xavi pas na tachtig minuten zijn eerste wissel gebruikte. Het was nota bene de zestienjarige Lamine Yamal die het veld moest ruimen voor Raphinha. Ook Oriol Romeu en João Félix volgden enkele minuten later.

De treffer van Osimhen leek Napoli goed te doen. De Italianen werden het laatste kwartier vaker gevaarlijk, maar tot een treffer kwam het niet. In de blessuretijd was het Barcelona dat de wedstrijd uitspeelde en domineerden wat betreft balbezit. Al met al een terecht gelijkspel. Een overwinning zat er voor beide ploegen niet in, ondanks dat het er het eerste uur op leek dat Barça met een overwinning op zak naar huis zou gaan.

In de laatste minuut kreeg Ilkay Gündogan nog een megakans.