Ajax-held Taylor trekt geen lange neus: 'Heb er allang mee te dealen'

Ajax-held Taylor trekt geen lange neus: 'Heb er allang mee te dealen'

22 februari - 22:33 Laatste update: 22:44
90

Ajax-matchwinner Kenneth Taylor wenste na zijn heldenrol tegen FK Bodø/Glimt niet diep in te gaan op alle kritiek die hij de afgelopen weken heeft ontvangen. Wel gaf de middenvelder, die diep in de verlenging de 1-2 maakte, aan inmiddels te kunnen dealen met alle negativiteit rond zijn naam. 

Taylor scoorde in minuut 114, en bracht de meegereisde Ajax-fans daarmee in extase. Groot was het contrast met afgelopen zondag, toen Taylor door diezelfde Ajax-fans nog werd uitgefloten bij een wissel. "Ik geef altijd honderd procent voor het team, voor de trainer. Meer heb ik daar niet over te zeggen", vertelt Taylor, opgetekend door de NOS

Uiteindelijk geeft de Oranje-international toch wat meer prijs over het gevoel dat alle kritiek hem geeft. "Ik heb er allang mee te dealen, inmiddels weet ik hoe ik ermee om moet gaan. Ik kan wel bij de pakken neerzitten, maar daar heeft niemand wat aan. Ikzelf niet en de club niet." De middenvelder, die donderdagavond op de bank begon, denkt dat de publieke opinie debet is aan het beeld dat over hem is ontstaan. Een beeld van iemand die zich niet altijd honderd procent inzet. "Als mensen me kennen, weten ze dat ik wel altijd honderd procet inzet."

John van 't Schip
John van 't Schip was blij dat uitgerekend Taylor het winnende doelpunt voor zijn rekening nam. Al zat er volgens de trainer wel een beetje geluk bij. "Ik zei tegen hem: je moet niet zeggen dat het een voorzet was, maar dat het een bewuste was. En als ik het één iemand gun, is dat Kenneth. Hij is natuurlijk echt een Ajax-jongen vanuit de opleiding. We weten waar hij vandaan komt, en waar hij mee te maken heeft gehad."