Blessurenieuws uit Eindhoven: Bosz moet tegen PEC mogelijk puzzelen in achterhoede

Blessurenieuws uit Eindhoven: Bosz moet tegen PEC mogelijk puzzelen in achterhoede

23 februari - 15:27 Laatste update: 15:46
59

PSV moet het zaterdag tegen PEC Zwolle mogelijk doen zonder steunpilaar Oliver Boscagli. De verdediger viel geblesseerd uit in het Champions League-duel met Borussia Dortmund (1-1) en is mogelijk niet fit genoeg om deel uit te maken van de selectie voor het duel met de Zwollenaren.

In de wedstrijd tegen de Duitsers stond Boscagli centraal in de defensie met Jerdy Schouten. Trainer Peter Bosz maakt zich geen zorgen, mocht de Fransman daadwerkelijk niet inzetbaar zijn. "Ramalho kan daar ook spelen", zegt hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met PEC, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dus ik maak me nog geen grote zorgen."

Bosz benadrukt tegenover de clubkanalen van PSV dat de Eindhovenaren volle bak gaan in Overijssel. "Het maakt me niet uit hoe een ploeg tegen ons speelt, want wij willen het initiatief nemen in het zetten van druk en in de opbouw. Ik weet uit eigen ervaring dat als wij erin slagen om met intensiteit in de Eredivisie te spelen, dat voor andere ploegen heel zwaar voelt. Dat is een rotgevoel voor een tegenstander."

Bosz is met zijn ploeg 38 achtereenvolgende competitieduels ongeslagen en dus lonkt er een record voor de Eindhovenaren. Alleen Ajax (52 duels) en Feyenoord (41 duels) bleven eerder langer zonder nederlaag in de Eredivisie. Zaterdag gaat PSV dus op bezoek bij PEC Zwolle, de nummer tien van de Eredivisie.