Driessen slikt woorden niet in: 'Bij de goal kwam hij centimeters tekort'

Driessen slikt woorden niet in: 'Bij de goal kwam hij centimeters tekort'

23 februari - 19:59 Laatste update: 20:04
103

Valentijn Driessen neemt niets terug van zijn woorden over Ajax-doelman Diant Ramaj. De journalist stelde dat de keeper te klein is om de absolute top te halen. Ramaj zou naar verluidt echter 1.89 meter lang zijn, maar dat gelooft Driessen niet, zo spreekt hij uit in de Kick-Off podcast van De Telegraaf.

"Ik ben 1.89. Ik heb een keer naast hem gestaan en hij was kleiner dan ik", zo stelt Driessen, die meer vertrouwen heeft in de bronnen die beweren dat Ramaj 1.86 meter lang is. "Bij de goal kwam hij centimeters tekort in de hoek. Alle ballen die op de lat vlogen, kwamen bijna recht op hem af. Andere keepers zouden de bal dan over het doel tikken. Er gaan bij Ramaj heel veel ballen op de lat."

Ook is Driessen van mening dat de doelman te veel ballen loslaat en daarmee voor veel rebounds zorgt. "Dan kun je je ook onderscheiden. Dat was ook zo bij Edgar Davids. Die verloor vaak de bal en dan veroverde hij hem weer terug. Dan zegt iedereen: 'Geweldige speler, geweldige balveroveraar.' Ik vind dat Ramaj vaker de bal moet klemmen. Iedere trainer zal zijn spelers adviseren om door te lopen op Ramaj. Hij laat er echt veel los."