Van der Gijp breekt lans voor oud-Ajax-speler: 'Was vier keer beter dan Sutalo'

Van der Gijp breekt lans voor oud-Ajax-speler: 'Was vier keer beter dan Sutalo'

23 februari - 22:57
60

René van der Gijp heeft bij Vandaag Inside een lans gebroken voor Perr Schuurs. De analist vindt dat in zijn tijd bij Ajax de mensen vaak veel te kritisch waren op de jonge verdediger van Torino. Van der Gijp vindt zelfs dat Schuurs qua kwaliteiten ver boven de huidige mandekker Josip Sutalo staat.

"Dat heb ik altijd een goede speler gevonden", vertelt een enthousiaste Van der Gijp over Schuurs. Als die jongen één foutje maakte dan werd dat altijd gelijk omhoog gehaald. Weet je hoe veel fouten Sutalo al gemaakt heeft. Die heeft al 84 fouten gemaakt. Die heeft Schuurs niet gemaakt hè. Die was echt vier klassen beter dan Sutalo op dit moment is. Ik vond dat wij altijd veel te negatief over Schuurs waren, echt altijd."

De 24-jarige Schuurs komt uit de jeugd van Fortuna Sittard, maar in 2018 sloot hij definitief  aan bij de selectie van Ajax. De Limburger speelde 95 wedstrijden voor de Amsterdammers, maar een vaste basisplek wist hij nooit af te dwingen. Schuurs vertrok in de zomer van 2022 naar Torino, waar hij wel erg gewaardeerd wordt. Voor de winterstop sloeg het noodlot echter toe en scheurde hij zijn kruisband af.

Tafelgenoot Johan Derksen wijst Van der Gijp er ook op, dat in Italië de fans vaak veel beter omgaan met verdedigers. Daarbij noemt hij ook een ander voorbeeld van een oud-speler uit de Eredivisie die het goed doet in de Serie A. "In Italië zijn ze ook laaiend enthousiast over Sam Beukema en als er één beperkte voetballer is dan is het wel Beukema. Die struikelt zo wat over de bal."