Fortuna Sittard pakt door wondergoal Sierhuis laat de volle buit bij RKC

24 februari - 20:40
17

Het treffen tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard leek uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel, maar in de slotfase zijn de Limburgers toch nog met de overwinning aan de haal gegaan. Kaj Sierhuis besliste de wedstrijd met een wonderschone treffer.

RKC en Fortuna konden allebei wel een overwinning gebruiken. De Waalwijkers vechten tegen degradatie, terwijl Fortuna af aan het afzakken was op de ranglijst. In het eerste bedrijf was RKC de betere partij, al werd Fortuna ook één keer gevaarlijk. Bij rust stond de brilstand nog altijd op het scorebord. Na de pauze kwam de wedstrijd meer los.

Zo dacht RKC na 65 minuten even op voorsprong te komen, maar niets bleek minder waar: de treffer van Chris Lokesa werd afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later deed zich een vervelend moment voor. Fortuna-keeper Michael Verrips kwam onbesuisd zijn doel uit en raakte teamgenoot Ivo Pinto daarbij. De captain van Fortuna moest daardoor per brancard van het veld.

Uiteindelijk leek het treffen tussen RKC en Fortuna te gaan eindigen in 0-0, maar daar stak Sierhuis een stokje voor: de spits besloot om het van ver te proberen en schoot daarbij prachtig raak. Daardoor werd het 0-1 in Waalwijk. Fortuna klimt zodoende naar de twaalfde plek, terwijl RKC zestiende blijft staan.