Van den Boomen over nieuw Ajax-systeem: 'Het klonk wel als een goed plan'

Van den Boomen over nieuw Ajax-systeem: 'Het klonk wel als een goed plan'

25 februari - 20:20 Laatste update: 20:20
43

Branco van den Boomen begrijpt de keuze van trainer John van 't Schip om naar een 5-3-2-systeem te switchen. De spelverdeler was verder niet te spreken over het spel tijdens de nederlaag van Ajax tegen AZ (2-0).

"Heel teleurstellend", uit Van den Boomen zijn gevoel tegenover de camera van ESPN. "In de beginfase komen we matig voor de dag waardoor we snel op achterstand staan. Daarna kregen we iets meer grip en bereikten we meer mensen tussen de linies. Maar we creëerden te weinig, AZ stond compact en verdiende de overwinning denk ik", concludeert de middenvelder.

Ook krijgt Van den Boomen de vraag wat hij van het 5-3-2-systeem vond. "Als je kijkt naar de selectie van vandaag, denk ik goed dat het bij de ploeg past. We hadden twee type backs die ideaal zijn voor deze positie. Ik was wel verrast, maat het klonk wel als een goed plan." En of je zo'n systeemverandering kan doorvoeren zonder er goed op trainen? "Je wil het liefst automatismes in het team. Maar het is aan de professionals om dit plan goed uit te voeren. Dat hebben we vandaag niet gedaan."

Van den Boomen is nog niet lang terug van een blessure en speelde bijna de hele wedstrijd. "Na Bodø/Glimt was ik helemaal kapot. Drie maanden geblesseerd geweest, voor het eerst weer in de basis en dan 120 minuten spelen. Maar vandaag was ik fit genoeg om te starten. En ik speelde een matige pot, maar dat komt niet per se door het fysieke gedeelte", besluit de 28-jarige voetballer.