Perez wijst op 'groot lichtpunt' bij Ajax: 'Wordt waarschijnlijk een versterking'

Perez wijst op 'groot lichtpunt' bij Ajax: 'Wordt waarschijnlijk een versterking'

26 februari - 07:23
71

Ahmetcan Kaplan onttrekt zich aan de malaise bij Ajax, constateert Kenneth Perez. De ESPN-analist is zeer te spreken over het officiële debuut van de Turkse verdediger in Ajax 1.

Kaplan verving Anton Gaaei tegen AZ in de eerste helft en bracht rust, aldus Perez. "Hij was een groot lichtpunt", klinkt het. Kaplan kwam anderhalf jaar geleden voor bijna tien miljoen euro over van Trabzonspor, maar sukkelde lange tijd met blessures. "Als hij fitter wordt en meer speeltijd kan maken, zal hij achterin waarschijnlijk een versterking worden en kan Ajax misschien van twee tegengoals per wedstrijd naar één tegengoal per wedstrijd."

Perez zag dat Kaplan 'bijna alles goed deed' tijdens zijn invalbeurt tegen AZ. "Heel goede inspeelpass, inzicht en erg rustig aan de bal. Het was niet te zien dat hij zo'n zware kruisbandblessure heeft gehad." Tegelijkertijd waakt de Deen voor al te veel optimisme. "Dit is flinterdun bewijs, want: één wedstrijd." Na de wedstrijd kreeg Kaplan ook complimenten van zijn trainer John van 't Schip.