Antwerp wekt jaloezie vanwege Overmars: 'Wij hebben die neus niet'

Antwerp wekt jaloezie vanwege Overmars: 'Wij hebben die neus niet'

26 februari - 11:22
119

KAA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck toont zich enigszins jaloers op Royal Antwerp FC-collega Mark van Bommel. Die laatste geniet bij de regerend kampioen van België de steun van technisch directeur Marc Overmars.

Gent en Antwerp speelden dit weekend met 2-2 gelijk. "Ik kan Mark alleen maar feliciteren", zei Vanhaezebrouck na afloop. "Hij slaagt er in om jonge Afrikaanse spelers te laten doorgroeien in de eerste ploeg. Iets waar ik helemaal niet in slaag. Wij halen ook ieder jaar zwarte, jonge talenten. Maar bij ons is het moeilijk om die jongens te laten doorgroeien."

Vanhaezebrouck zoekt een verklaring. "Misschien ligt dat wel aan de trainer, hè. Of misschien heeft Marc Overmars een neus voor het ontdekken van zulke talenten. Een neus die wij niet hebben op dat vlak", concludeert hij. George Ilenikhena, een zeventienjarige Nigeriaan, redde een punt voor Antwerp. Hij scoorde op aangeven van zijn negentienjarige landgenoot Victor Udoh. 

The Great Old behield door de remise een voorsprong van twee punten op Gent. De ploeg van Van Bommel staat vierde. Gent is de nummer zeven, terwijl een plek bij de eerste zes nodig is om deel te nemen aan de play-offs voor het kampioenschap.