Oranje-terugkeer lonkt voor Ligue 1-uitblinker: 'Weet dat ik weer in beeld ben'

Oranje-terugkeer lonkt voor Ligue 1-uitblinker: 'Weet dat ik weer in beeld ben'

28 februari - 07:45 Laatste update: 07:51
30

Marco Bizot is weer in beeld bij het Nederlands elftal, zo bevestigt hij zelf in gesprek met Voetbal International. De 32-jarige doelman van Stade Brest heeft onlangs een gesprek gehad met keeperstrainer Patrick Lodewijks, die hem dat goede nieuws bracht. 

Bizot maakte tot drie jaar terug eigenlijk steevast onderdeel uit van de selectie van Oranje, maar sinds zijn stap naar Brest, waar hij dit seizoen veel indruk maakt, is hij niet meer in beeld geweest. Waarom dat zo is, weet hij niet. "Geen idee", vertelt hij aan VI. "Drieënhalf jaar lang was ik een relatief vast onderdeel van de Oranjeselectie. Vrijwel nooit als eerste keeper, maar ook een plek als reservedoelman bij het Nederlands elftal is eervol."

Ronald Koeman haalde Bizot in zijn eerste periode als bondscoach bij de selectie. "Met hem en keeperstrainer Patrick Lodewijks heb ik hartstikke fijn gewerkt. Ik trainde als reservekeeper in dienst van het team en volgens mij ging dat goed. Daarna was Frank de Boer de bondscoach die me liet debuteren, mijn enige en voorlopig laatste interland, tegen Spanje. Ik bleef bij de groep, en haalde ook de EK-selectie. Daarna hield het ineens op. Louis van Gaal heeft me nooit geselecteerd en Koeman in zijn tweede termijn ook nog niet."

Daar komt wellicht binnenkort verandering in, want er is inmiddels contact geweest tussen de bond en de speler. "Ik weet sinds kort in ieder geval dat ik weer in beeld ben. Een paar weken geleden belde Lodewijks opeens, dat was een fijn moment. Het laatste contact was een felicitatie, toen ik tweeënhalf jaar geleden mijn transfer van AZ naar Brest maakte. Het was goed hem weer te spreken. Patrick was heel geïnteresseerd, gaf aan dat ze me nog steeds volgen en hij wilde weten hoe ik erin sta met betrekking tot het Nederlands elftal. Voor mij is het duidelijk. Ik wil heel graag onderdeel zijn van de Oranjeselectie. Zo is het altijd geweest en daarin is niks veranderd", aldus Bizot.