Ten Hag mag blijven hopen op prijs door late zege, ook Chelsea stoot door

28 februari - 22:41 Laatste update: 23:02
10

Met Nottingham Forest tegen Manchester United en Chelsea tegen Leeds United stonden er woensdag twee hete FA Cup-avonden op het programma. Beide favorieten hadden het bijzonder lastig, maar het lukte Man United en Chelsea allebei om door te gaan. De kwartfinale van de FA Cup is het volgende station voor de clubs die allebei nog hopen op een prijs.

The Red Devils begonnen met Antony in de basiself en domineerden de gehele wedstrijd qua balbezit. Wat betreft de kansen ging het wat meer gelijk op, maar beide ploegen wisten de doelpogingen in de eerste helft niet om te zetten in goals.

Na rust bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde. Geen grote kansen aan beide kanten en Manchester United dat zocht naar oplossingen, terwijl Nottingham probeerde gevaarlijk te worden uit counters.

Na een uur spelen was het Marcus Rashford die in de zestien naar de grond werd gehaald. Daarna was er rond de zeventigste minuut sprake van een handsbal in het strafschopgebied van Nottingham. Scheidsrechter Chris Kavanagh zag in beide situaties echter geen penalty. Verder dan een aantal pogingen van afstand kwam de ploeg van Ten Hag daarna niet meer. Desondanks werden er ook niet veel kansen weggeven en kon André Onana zijn doel schoonhouden.

Vlak voor tijd werd het harde werk van de ploeg uit Manchester dan toch beloond. Uit een vrije trap van Bruno Fernandes was het Casemiro die binnen wist te knikken. Na een lange check van de VAR, omdat Raphaël Varane in buitenspelpositie een Nottingham-verdediger blokte, mocht het uitvak toch juichen. De ploeg van Ten Hag wist de wedstrijd daarna goed uit te spelen en stoot dus door naar de volgende ronde. Al met al een terechte zege. Liverpool wordt in de volgende ronde de tegenstander.

Chelsea - Leeds United: 3-2
Bij Chelsea kreeg onder andere Mykhailo Mudryk kreeg weer eens de kans om zich vanaf het begin te laten zien. De Oekraïner betaalde het vertrouwen van zijn coach direct terug. Chelsea begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam al na acht minuten achter tegen Leeds United, met Joel Piroe in de basis. Crysencio Summerville begon op de bank, terwijl Pascal Struijk al langere tijd aan de kant staat met een rugblessure. In de vijftiende minuut scoorde Nicolas Jackson de 1-1 en vlak voor rust was het Mudryk die de voorsprong van Leeds helemaal wegpoetste.

Lang kon Chelsea echter niet genieten van de voorsprong. Nog voor het uur schoot Mateo Joseph zijn tweede van de avond binnen, 2-2. Pochettino haalde als reactie op het tegendoelpunt zijn gehele rechterflank van het veld. Dit had pas laat effect, want Conor Gallagher, de vervanger van Noni Madueke, schoot in de blessuretijd de winnende tegen de touwen. Chelsea schakelt Leeds daarmee uit, na een gelijkopgaande wedstrijd en pakt een plaats in de kwartfinale van het toernooi. Daarin treft het Leicester City.