Beelen komt met duidelijke samenvatting voor duel met Groningen: 'Was erg zwaar'

Beelen komt met duidelijke samenvatting voor duel met Groningen: 'Was erg zwaar'

29 februari - 22:44
13

Thomas Beelen had na afloop van de overwinning van Feyenoord tegen FC Groningen maar één samenvatting voor het duel: loodzwaar. De verdediger vond dat zijn ploeg niet genoeg energie in de wedstrijd legde en dat daar het probleem lag in de met 2-1 gewonnen wedstrijd. Beelen stak ook nog de hand in eigen boezem wat betreft de goal van Groningen. 

"Ik vond dat Groningen het goed deed", begint Beelen met complimenten aan de tegenstander van donderdag bij ESPN. "Zij verstoorden onze opbouw erg goed, maar wij gaven ook te weinig energie. Het was sowieso een zware wedstrijd, je hebt liever dat zo’n halve finale wat makkelijker maakt. Gelukkig telt uiteindelijk het resultaat en was dat goed bij ons."

Beelen zag die energie in de tweede helft beter gaan. "In de tweede helft gaven we veel meer gas. Dat was ook het grootste verschil. In de tweede helft viel het qua kansen een beetje dood voor mijn gevoel, dus die 1-1 was wel heel welkom. We klapten er daarna ook niet echt overheen, maar het was sowieso een lastige wedstrijd. De omzettingen hielpen wel, maar het lag vooral aan de energie die we veel meer gaven."

Bij de treffer van Groningen zag het verdedigende werk van Beelen zelf er niet heel goed uit. De verdediger zat nog even aan de inzet van Laros Duarte. "Bij die goal van Groningen probeer ik mijn benen dicht te doen. Dit ziet er inderdaad niet goed uit, het is niet goed."