Bekeravontuur FC Groningen eindigt in mineur: 'Waardeloos dat we dan verliezen'

Bekeravontuur FC Groningen eindigt in mineur: 'Waardeloos dat we dan verliezen'

1 maart - 07:30 Laatste update: 07:36
21

Bij FC Groningen-trainer Dick Lukkien overheerst de teleurstelling na de 2-1 nederlaag op bezoek bij Feyenoord in de halve finales van de KNVB Beker. De nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie nam brutaal de leiding in De Kuip, maar zag alsnog een finaleplek door de vingers glippen.

"Ons sporthart huilt", begint Lukkien in gesprek met ESPN. De oefenmeester had het gevoel dat zijn ploeg heel dicht bij een finaleplek was na een 'hele goede' eerste helft. "Dan is het waardeloos dat we verliezen. We mogen wel terugkijken op een geslaagde bekercampagne, maar de teleurstelling overheerst nu."

Vervolgens deelt Lukkien complimenten uit aan zijn ploeg. "Complimenten naar die jongens. We kunnen iets bedenken als staf, maar de jongens moeten het uiteindelijk uitvoeren", aldus de hoofdtrainer, waarna hij ingaat op het strijdplan van FC Groningen. "We besloten om hoog druk te zetten, ook in De Kuip. Dat is prima gelukt en we waren dreigend vooruit."

Lukkien genoot van het niveau van Groningen in de eerste helft en volgens de oefenmeester was de 0-1 niet onverdiend. "Dan weet je dat er dingen gaan veranderen en Arne (Slot, red.) zal wel boos geweest zijn in de kleedkamer", aldus Lukkien. "Dan zie je meteen dingen veranderen na de pauze. Het is zonde dat wij fouten maken bij de tegendoelpunten en zij straffen dat af."

(edited)