Slot licht onverzettelijke Feyenoorder uit: 'Dat zegt veel over zijn mentaliteit'

Slot licht onverzettelijke Feyenoorder uit: 'Dat zegt veel over zijn mentaliteit'

1 maart - 07:45 Laatste update: 07:49
30

Arne Slot constateerde dat een aantal Feyenoord-spelers op hun laatste benen liepen tijdens de 2-1 overwinning op FC Groningen in de halve finale van de KNVB Beker. De oefenmeester zag zijn wissels het verschil maken, maar wijst ook naar zijn basisspelers.

Dankzij invallers Luka Ivanusec en Ondrej Lingr wist Feyenoord de overwinning binnen te halen. Slot wil echter ook complimenten geven aan zijn basisspelers. "Ik denk wel dat die op hun tandvlees lopen", zo vertelt hij na afloop aan ESPN. "Ik zie heus wel dat Dávid Hancko wat vermoeider was dan in andere wedstrijden, maar iemand die al kampioen geweest is, accepteert geen nederlaag. Dat zegt veel over de mentaliteit van Dávid. De wissels vielen goed in, maar een aantal jongens dat begon, wou ook echt niet verliezen. Ze hebben een hekel aan verliezen en dat is een fijne eigenschap."

Waar verdediger Thomas Beelen zichzelf de tegentreffer verweet, wilde Slot niemand van zijn spelers de schuld geven. "Dat schot werd van richting veranderd", is de oefenmeester duidelijk. Feyenoord had in de afgelopen zeven duels geen enkele tegengoal geïncasseerd, maar tegen FC Groningen kwam er een einde aan deze reeks. "Dat is op dit moment geloof ik ook de enige manier waarop wij een goal zouden kunnen tegenkrijgen, want die krijgen we heel weinig. Maar hij zat er wel in. En ze waren ook daarvoor een aantal keren dreigend. Wij kregen ook wel wat kansen, maar het was niet goed de eerste helft."