Verweij oppert terugkeer van voormalig Ajax-speler: 'Lijkt me geen gekke aanwinst'

Verweij oppert terugkeer van voormalig Ajax-speler: 'Lijkt me geen gekke aanwinst'

2 maart - 10:57
63

Ajax-watcher van De Telegraaf, Mike Verweij, zou het helemaal niet gek vinden als Ajax komende zomer een poging waagt om Donny van de Beek terug te halen. Volgens de journalist zou de middenvelder niet misstaan in de nieuwe Amsterdamse basiself, vertelt hij in Kick-Off de podcast.

Verweij ziet in Van de Beek zelfs iets terug van een tegenstander van Ajax dit seizoen. "Misschien is hij wel hetzelfde soort speler als heel veel Bodø/Glimt-spelers. Zij functioneren alleen daar en dat geldt dat voor hem misschien bij Ajax. Misschien hoeft hij in de Eredivisie minder fit te zijn dan in de Bundesliga of Premier League. Als hij fit is en als Ajax de tijd neemt om hem klaar te stomen voor het eerste, dan zou het misschien niet eens zo’n hele gekke aanwinst zijn."

Toch denkt Verweij niet dat Van de Beek gelijk zou kunnen starten bij de Amsterdammers. Het gebrek aan speeltijd en wedstrijdritme zal de middenvelder volgens de journalist parten gaan spelen. "Dat zou dan een soort revalidatietraject moeten zijn, want Van de Beek heeft heel lang niet meer gespeeld." Van de Beek speelt op dit moment voor Eintracht Frankfurt. Hij vertrok op huurbasis naar Duitsland om zijn uitzichtloze situatie bij Manchester United te ontvluchten.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!