NEC en Hansen willen Feyenoord en Ajax pijn doen: 'Zij zitten in een dipje'

NEC en Hansen willen Feyenoord en Ajax pijn doen: 'Zij zitten in een dipje'

2 maart - 14:55
45

Sontje Hansen denkt dat het seizoen nog mooier kan worden voor NEC. De 21-jarige vleugelaanvaller richt zijn pijlen op Ajax en Feyenoord.

Hansen bereikte de bekerfinale met NEC, waarin Feyenoord de tegenstander is. Hij ziet kansen voor de Nijmegenaren. "Ik weet dat Feyenoord de laatste tijd niet echt lekker draait. Ik hoop voor ons natuurlijk dat ze in deze vorm blijven en wij zo door blijven gaan. Dan kan het een mooie dag worden", zegt hij tegen Voetbal International.

"Feyenoord zit in een dipje, denk ik. Groningen kreeg best veel ruimte. Zij kregen kansen die wij niet kregen toen we in De Kuip speelden. Ja, ik wist wel raad met die ruimtes", gaat Hansen verder. Hij droomt van Europees voetbal. "We zijn negentig, misschien honderdtwintig minuten verwijderd van de Europa League. Zo moet je het ook zien. Dit kan een heel mooi seizoen worden. In januari hielden we Feyenoord nog op 2-2 en dat was, vond ik, niet eens onze beste wedstrijd. Het duurt nog even voordat het 21 april is en we de finale spelen, maar als we in deze flow blijven, dan kan het echt een mooie finale worden."

Ook via de Eredivisie maakt NEC nog alle kans op een Europees ticket. De ploeg van coach Rogier Meijer staat na de zege op FC Volendam (2-5) op 36 punten, evenveel als Ajax. De Amsterdammers spelen zondag tegen FC Utrecht, een andere concurrent. "Sommigen vinden het misschien gek dat ik dit zeg, maar als je zo dichtbij staat, waarom zouden we dan niet boven Ajax kunnen eindigen?", stelt Hansen over zijn oude club. "We staan nu zesde, dan ga ik niet omlaag kijken. Ik kijk omhoog en daar staat Ajax. Het is niet dat ik per se boven Ajax wil eindigen, zij staan daar nu."

Hansen scoorde en gaf een assist tegen Volendam. Daardoor staat hij nu op drie goals en drie assists in 24 Eredivisie-duels.