Sierhuis-show in Sittard: Fortuna legt Excelsior in eerste helft al over de knie

3 maart - 18:38 Laatste update: 18:42
18

Fortuna Sittard kende een probleemloze middag in eigen huis tegen Excelsior. Mede dankzij een hattrick van Kaj Sierhuis in de eerste helft gingen de Rotterdammers met 5-2 over de knie.

Na dertien minuten spelen kwam Fortuna al op voorsprong. In de omschakeling gaf Sierhuis de bal voor met de buitenkant van de voet. Lonwijk liep in en verlengd de voorzet richting de lange hoek, met een hakje achter het standbeen. Twee minuten later verdubbelde de Limburgers de score. Lonwijk legde de hoekschop behendig terug op Sierhuis, die van dichtbij raak kopte. Zo bracht Fortuna, Excelsior verder in de problemen. In minuut 29 kopte Sierhuis weer binnen. Op aangeven van Guth kwam de bal fraai in de kruising terecht. Zijn hattrick volgde tijd minuten later. De bal viel uit de lucht op zo'n 22 meter van het doel. Sierhuis nam hem in één keer op de slof en de bal vloog in de lange hoek.

Na rust deed Excelsior iets terug. De eerste goede aanval van de Rotterdammers eindigde voor de linker van Derensili Sanches Fernandes. De buitenspeler krulde deze in de lange hoek. Maar nog niet veel later werd de marche weer vergroot naar vier. Weer heeft Sierhuis een hoofdrol. De spits gaf voor en Guth kopte raak. In de slotfase pikte de Kralingers nog een goaltje mee. Richie Omorowa bepaalde de eindstand op 5-2.

Door deze overwinning bezet Fortuna de elfde plek in de Eredivisie met dertig punten. Excelsior staat op de vijftiende plek. Met 21 punten hebben ze een voorspong van drie puntjes op nummer zestien RKC Waalwijk.