VVV-coach stopt na dit seizoen: 'Hadden hem graag langer in Venlo willen houden'

VVV-coach stopt na dit seizoen: 'Hadden hem graag langer in Venlo willen houden'

5 maart - 15:12
46

VVV-trainer Rick Kruys heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen in Limburg. De oefenmeester vindt het tijd voor een nieuwe utidaging en dus komt er een einde aan zijn tijd in Venlo.

In de zomer van 2022 tekende Kruys een contract voor twee jaar bij VVV-Venlo. Dit was zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. In zijn eerste seizoen plaatste de Limburgers zich voor de play-offs, waarin het werd uitgeschakeld door Almere City na strafschoppen. Afgelopen zomer bleef Kruys zijn club trouw ondanks de verslechterde financiële situatie. In het lopende seizoen is VVV-Venlo nog altijd in de race voor een ticket voor de play-offs.

"Het was een hele moeilijke keuze, maar mijn gevoel zegt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging", vertelt Kruys tegenover de clubkanalen van VVV-Venlo over zijn beslissing. De oefenmeester is de club erg dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen. "Vanaf het eerste moment heb ik een heel warm gevoel gehad bij de club en de stad. Ik heb heel prettig samengewerkt met iedereen binnen VVV, maar zeker ook met de supporters en iedereen om de club heen. Ik heb altijd heel veel steun gevoeld en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik ben er dan ook op gebrand om dit mooie avontuur goed af te sluiten. Samen met iedereen binnen en rondom de club gaan we nog steeds vol voor die play-offs."

Ook interim technisch manager Marc van Hintum heeft gereageerd op de beslissing van Kruys. "We hadden Rick graag langer in Venlo willen houden, maar we respecteren zijn beslissing", aldus de bestuurder. "Rick kwam hier binnen als een jonge trainer en heeft zich in een korte tijd ontzettend goed ontwikkeld tot een geliefde hoofdtrainer van VVV. Hij heeft de club altijd geholpen en is afgelopen zomer niet weggelopen toen de situatie van de club veranderde. Dat is typerend voor het karakter van Rick en ik ben ervan overtuigd dat hij met dat karakter tot het allerlaatste moment alles uit onze selectie zal halen."