Opsteker voor Villa: verdediger lijkt op tijd fit voor heenduel met Ajax

Opsteker voor Villa: verdediger lijkt op tijd fit voor heenduel met Ajax

6 maart - 16:13
21

Diego Carlos keerde dinsdag terug op het trainingsveld van Aston Villa. De verdediger stond de afgelopen drie wedstrijden langs de kant vanwege een blessure aan zijn hamstring. Het betekent goed nieuws voor Villa, aangezien er twee grote wedstrijden aankomen voor de ploeg van Unai Emery. Eerst het Conference League-duel met Ajax en zondag komt Tottenham Hotspur op bezoek.

Villa plaatste dinsdag een video van Diego Carlos waarop te zien was dat de Braziliaan terugkeerde op de training na weken afwezigheid. In aanloop naar de Europese wedstrijd tegen Ajax op donderdag en de Premier League-clash met Tottenham in Villa Park zijn dit hoopvolle beelden voor de fans van Villa. Volgens BirminghamLive is de kans dat Carlos tegen Ajax weer kan spelen aanwezig.

Emery heeft de afgelopen weken meerdere verdedigers moeten missen. De eerdere terugkeer van Ezri Konsa gaf Villa al een boost toen hij afgelopen weekend weer in actie kwam tegen Luton Town (3-2). Met Carlos meldde de tweede verdediger die normaal gesproken een vaste kracht is in het elftal van de Spanjaard zich.

In de Premier League is Villa nog volop in de race om Champions League-voetbal. De ploeg uit Birmingham staat momenteel in de top vier, welke recht geven op plaatsing voor het miljardenbal. De tegenstander van zondag, Spurs, is echter in de achtervolging. De ploeg uit Noord-Londen staat vijfde met vijf punten achterstand op Villa. Het aankomende Premier League-duel zal dus cruciaal zijn in de race om Champions League-kwalificatie.