Atalanta speelt gelijk in Portugal, back valt uit na duikeling over reclamebord

6 maart - 20:38 Laatste update: 21:38
3

Atalanta heeft achtste finale van de Europa League met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Sporting Portugal. De Italiaanse ploeg van Nederlanders Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Mitchel Bakker en Hans Hateboer moet het karwei over een week afmaken in eigen huis.

Hoewel Atalanta het betere van het spel had in de openingsfase, was het Sporting dat na iets meer dan een kwartier op voorsprong kwam. Francisco Trincão stuurde met een bekeken pass Paulinho weg, die de bal vervolgens diagonaal binnenschoot: 1-0.

Atalanta rechtte snel de rug en kwam nog voor rust op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van spits Gianluca Scamacca. De assist kwam op naam van Aleksei Miranchuk. Aan het eind van de tweede helft leek Atalanta, met invaller Teun Koopmeiners inmiddels binnen de lijnen, op een 1-2 voorsprong te komen, maar het doelpunt van Ademola Lookman werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotminuten van de wedstrijd raakte rechtsback Emil Holm op een bijzondere wijze geblesseerd. De opgestoomde vleugelverdediger gaf een voorzet en viel daarna over de reclameborden. Op beelden is te zien dat de spelers van Atalanta zich al snel over hem bekommeren.

Bij Sporting viel Jeremiah St. Juste in de rust in, bij Atalanta begon aanvoerder Marten de Roon in de basis. Hans Hateboer en Mitchel Bakker bleven de hele wedstrijd op de bank.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!