'Feyenoord wil profiteren van aflopend contract en meldt zich bij FC Twente-back'

'Feyenoord wil profiteren van aflopend contract en meldt zich bij FC Twente-back'

6 maart - 20:55 Laatste update: 21:44
187

Feyenoord is volgens 1908 in de markt voor Gijs Smal van FC Twente. Het contract van de linksback in Enschede loopt na dit seizoen af, waardoor Feyenoord met de Tukker in gesprek kan. 

Volgens de site zijn de Rotterdammers 'concreet' en 'gaan er wat voorstellen heen en weer' tussen de zaakwaarnemer van Smal en de Rotterdamse club, die de 26-jarige verdediger wil presenteren als eerste zomeraanwinst. De komst van Smal zou op goedkeuring kunnen rekenen van de technische staf van Feyenoord, die van mening is dat de verdediger 'goed past' bij de spelprincipes van de Rotterdammers. 

Smal werd in 2020 door FC Twente voor 400.000 euro weggeplukt bij FC Volendam. Aan De Dijk kwam de back in zeventig duels tot negen doelpunten en zestien assists. In Enschede staat de teller inmiddels op 113 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en negentien assists gaf. 

Volgens 1908 is het aan Feyenoord om Smal te overtuigen. Met Quilindschy Hartman en Marcos Lopez beschikt Feyenoord al over twee linkervleugelverdedigers. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!