Traoré analyseert Ajax voor duel met Villa: 'Vanaf toen kregen ze het moeilijk'

Traoré analyseert Ajax voor duel met Villa: 'Vanaf toen kregen ze het moeilijk'

7 maart - 12:55 Laatste update: 13:05
14

De ontmoeting tussen Ajax en Aston Villa in de Conference League is voor Bertrand Traoré extra speciaal. De aanvaller stond bij beide ploegen onder contract en heeft nog altijd warme herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. Hij verwacht donderdagavond een spektakel in de Johan Cruijff ArenA.

Op de website van Ajax is Traoré open over zijn band met Ajax. "Ik speelde hier slechts één jaar, maar het was het beste seizoen uit mijn carrière. We waren lange tijd in de running voor het kampioenschap en haalden de Europa League-finale. Helaas hebben we niets gewonnen, maar het was een geweldige tijd", aldus de international van Burkina Faso.

Ook al is het ondertussen al een tijdje geleden dat Traoré het wit en rood droeg, hij volgt de Amsterdammers nog altijd op de voet. "Het is eigenlijk moeilijk geworden toen Erik ten Hag vertrok. Het maakt soms deel uit van voetbal dat je een slechte periode hebt. Ajax is een geweldige club. Ik weet zeker dat ze sterk terug zullen komen en weer voor de titel zullen vechten."

In Birmingham kende de inmiddels naar Villarreal CF vertrokken Traoré een langere periode. "Aston Villa is een geweldige, gepassioneerde club met ongelooflijke supporters. Ze hebben een ongelooflijke geschiedenis. Nu zijn ze terug op het Europese podium waar ze thuishoren", is de aanvaller lovend over zijn voormalige werkgever. "Ik was er in het voorseizoen nog en zag hoe het team zich ontwikkelde. Ze hebben spelers van wereldklasse en een van de beste managers ter wereld, denk ik."

Traoré verwacht dan ook dat Ajax voor een zware uitdaging staat donderdagavond. "Villa heeft veel kwaliteit, maar soms kun je boven jezelf uitstijgen in Europa. Het wordt een fantastische wedstrijd. Moge het beste team winnen."