AC Milan dankt Reijnders, Kudus verliest in Duitsland, Rangers verrast bij Benfica

7 maart - 23:00
28

AC Milan heeft donderdagavond een eerste stap gezet naar plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League. Slavia Praag werd, mede door een treffer van Tijjani Reijnders, verslagen. West Ham United, waar voormalig Ajax-spelers Mohammed Kudus en Edson Álvarez een basisplaats hadden, gingen onderuit in Duitsland. Ook het Benfica van Roger Schmidt speelde een zeer stroeve wedstrijd. Rangers FC werd niet verslagen.

AC Milan - Slavia Praag
Milan was op papier de grote favoriet tegen de nummer twee van Tsjechië. Met Reijnders in de basis namen de Italianen via Olivier Giroud de voorsprong. Slechts twee minuten daarna kwam Slavia terug in de wedstrijd. David Doudera scoorde. Even voor het rustsignaal kwam Milan opeens helemaal los. De kersverse vader Reijnders maakte van afstand de 2-1, waarna Ruben Loftus-Cheek twee minuten later ook nog de 3-1 maakte.

Na ruim een uur spelen maakte Slavia, dat echt tegenstand bood, de aansluitingstreffer via Ivan Schranz. Lang leek Milan niets meer dan een 'sobere' overwinning te boeken op de Tsjechen, maar vijf minuten voor tijd verdubbelde Christian Pulisic de marge toch weer, waardoor de Italianen nu een goede uitgangspositie hebben.

SC Freiburg - West Ham United
Het duel tussen Freiburg en West Ham was een stuk minder spectaculair. De bezoekers, waar de twee oud-Ajacieden Álvarez en Kudus beiden aan de aftrap begonnen, delfden het onderspit in Duitsland. De thuisploeg zette dat echter pas in de slotfase om in de score. Michael Gregoritsch maakte het enige doelpunt van de avond. Zodoende moet de Conference League-winnaar van 2023 volgende week in de return aan de bak.

Benfica - Rangers
Dat het huidige Benfica niet het Benfica van vorig seizoen is, werd tegen Rangers maar weer eens duidelijk. De Schotten, waar Cyriel Dessers een basisplaats had, namen in Portugal al na zeven minuten spelen brutaal de voorsprong. Bankzitter Orkun Kökcü zag van een afstandje hoe Ángel Di María even voor rust mocht aanleggen vanaf elf meter, en raak schoot voor de 1-1. Daarmee ging Benfica overigens niet rusten, want nog voor de theepauze scoorden de Schotten alweer. Dujon Sterling vond het net.

In de tweede helft kwamen Schmidt en co. dankzij een eigen doelpunt van Rangers-verdediger Connor Goldson nog wel terug tot 2-2, maar meer zat er niet. Volgende week donderdag is de return op Ibrox.