KKD-topper onbeslist, Willem II weet weer wat winnen is, kopzorgen voor Cambuur

8 maart - 22:01
188

De Keuken Kampioen Divisie-topper tussen Roda JC en ADO Den Haag heeft vrijdagavond een vermakelijke strijd opgeleverd, maar geen winnaar. Willem II boekte op zijn beurt een gemakkelijke overwinning, SC Cambuur en De Graafschap bleven ook in evenwicht en NAC Breda heeft een minimale zege geboekt op Jong Ajax.

Roda JC - ADO Den Haag 2-2
Bij de KKD-topper in Kerkrade stond er veel op het spel: de winnaar zou aan de haal gaan met de tweede plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op directe promotie naar de Eredivisie. Een winnaar leverde het treffen tussen Roda en ADO echter niet op. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg nog op voorsprong, door een benutte penalty van Walid Ould-Chikh. Al snel maakte Henk Veerman echter weer gelijk voor ADO.

In de tweede helft gebeurde hetzelfde: Roda kwam - op bijzonder fraaie wijze - weer op voorsprong , maar dat werd enkele minuten later weer teniet gedaan door diezelfde Veerman. Zo eindigde het duel tussen Roda en ADO in 2-2. Daardoor behouden de Limburgers de tweede plek, met één punt meer dan nummer drie ADO.

Willem II - FC Eindhoven 3-0
Na twee nederlagen op rij weet koploper Willem II weer wat winnen is. In eigen huis waren de Tricolores sterker dan FC Eindhoven. Uiteindelijk werd het 3-0, na een snelle treffer van Thijs Oosting en goals in de tweede helft van Tommy St. Jago en supersub Jeremy Bokila. Door de overwinning profiteert Willem II optimaal van het gelijkspel bij Roda - ADO. De Tilburgers staan nu vijf punten los.

SC Cambuur - De Graafschap 1-2
Cambuur was er veel aan gelegen om te winnen in eigen huis, tegen de oude werkgever van Henk de Jong: de promotieplekken verdwijnen namelijk steeds verder uit zicht voor de club uit Leeuwarden. Na een eigen goal van Sekou Sylla en een benutte penalty van Cambuur-aanvaller Milan Smit leek het duel in een gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase liep Cambuur nog tegen een nederlaag aan. Daardoor staat Cambuur nu op een teleurstellende tiende plek. De Graafschap is nu de nummer vijf van de KKD.

Jong Ajax - NAC Breda 0-1
Met Anton Gaaei, Ar'Jany Martha, Silvano Vos, Jaydon Banel en Julian Rijkhoff stonden er bij Jong Ajax genoeg spelers met ervaring in het eerste elftal op het veld. Op De Toekomst zagen de aanwezige toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd, waarin NAC aan het langste eind trok: Elías Már Ómarsson maakte de enige goal van de wedstrijd. Daarmee doen de Bredanaars, die nu zevende staan, goede zaken in de strijd om een play-offplek.