Spurs geeft goede voorbeeld aan Ajax met klinkende zege op Villa

Spurs geeft goede voorbeeld aan Ajax met klinkende zege op Villa

10 maart - 15:58
20

Tottenham Hotspur heeft zondag een overtuigende zege geboekt op Aston Villa in de Premier League. De Londenaren legden de Conference League-opponent van Ajax met 0-4 over de knie in Birmingham, maar het uitvallen van Micky van de Ven was een smet op de zege.

Aston Villa en Tottenham Hotspur zijn elkaars directe concurrenten in de strijd om een Champions League-ticket. Beide ploegen begonnen dan ook voorzichtig op Villa Park. In de tweede helft kwam het duel echter los, nadat Micky van de Ven al snel geblesseerd was geraakt. Niet veel later kwam Spurs wel op voorsprong via James Maddison, die afrondde op aangeven van Pape Sarr.

Daarmee kwam de ploeg van Ange Postecoglou definitief op stoom. Heung-min Son was niet zelfzuchtig na een fout van de thuisploeg en bediende Brennan Johnson, die drie minuten na de openingstreffer de score verdubbelde. Het werd nog vervelender voor Aston Villa. Aanvoerder John McGinn torpedeerde Destiny Udogie en kreeg een donkerrode kaart. In blessuretijd nam Spurs afstand via Son en Timo Werner. De Londenaren staan nu nog maar twee punten achter de nummer vier uit Birmingham en speelden bovendien een duel minder.

Voor Aston Villa zijn de druiven zuur. De ploeg van Unai Emery beleeft een slechte generale voor de return tegen Ajax in de achtste finale van de Conference League.