Prachtige vrije trap Van den Berg niet genoeg: PEC morst tegen Volendam

10 maart - 16:26
23

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om FC Volendam te verslaan. Een schitterende vrije trap van Davy van den Berg bleek niet genoeg voor een zege op de hekkensluiter: 1-1.

De Zwollenaren wonnen eerder dit seizoen met liefst 0-5 in het vissersdorp en kregen zondag ook al snel een enorme kans. Bram van Polen legde een hoge voorzet klaar voor Silvester van de Water, die de bal slecht raakte en de paal trof. Na tien minuten was PEC weer heel dichtbij. Volendam-keeper Mio Backhaus redde in eerste instantie, maar zag de bal daarna voor de voeten van Lennart Thy belanden. De Duitser presteerde het om van dichtbij over te schieten.

PEC liet zodoende na om Volendam al snel pijn te doen. Pas na 26 minuten lieten de bezoekers zich voor het eerst zien. Vivaldo Semedo kwam een teenlengte tekort na een voorzet van Bilal Ould-Chikh. Dat het halverwege nog 0-0 stond zal met name voor PEC teleurstellend zijn geweest, doordat ook een treffer van Thy nog werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft moest Backhaus zich al snel strekken om de openingstreffer van Krastev te voorkomen. Aan de andere kant schoot Semedo op de vuisten van Jasper Schendelaar, waarna de Blauwvingers alsnog de ban wisten te breken. Davy van den Berg ging achter de bal staan voor een vrije trap, waardoor het thuispubliek hem vol verwachting toezong. Hij bewees waarom door fantastisch binnen te schieten.

Na geklungel voor de eigen doellijn kwam Volendam niet veel later nog maar eens goed weg. Vellios dacht succes te hebben, alleen stond hij net als Thy in de eerste helft buitenspel. De gemiste kansen braken de thuisploeg uiteindelijk op. Uit een hoekschop kopte Damon Mirani zomaar de 1-1 binnen. Vellios dacht in blessuretijd alsnog verlossing te brengen, maar wéér ging de goal niet door vanwege buitenspel.

Volendam pakt zodoende weer eens een puntje, maar blijft de hekkensluiter. PEC staat dertiende.