Vink verliest geloof in 'onzekere' Ajax-aankoop: 'Hoe lang heeft hij nodig?'

Vink verliest geloof in 'onzekere' Ajax-aankoop: 'Hoe lang heeft hij nodig?'

10 maart - 17:42 Laatste update: 18:00
78

Marciano Vink vreest dat Josip Sutalo niet goed genoeg is. Ook in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-2) liet de Kroatische verdediger, die terugkeerde van een schorsing, geen onuitwisbare indruk achter.

Ook in een vijfmansdefensie komt Sutalo niet tot zijn recht, constateert Vink. "Bij de nationale ploeg van Kroatië speelt hij in een viermansverdediging, met naast zich Josko Gvardiol (Manchester City, red.) en waarschijnlijk middenvelders aan wie hij heel makkelijk de bal kwijt kan. Nou, bij Ajax heeft hij de kans gehad in een viermans- en vijfmansverdediging. Maar aan de bal is hij zó onzeker."

In de eerste helft had Sutalo twee 'momentjes', voordat Fortuna Sittard de wedstrijd omdraaide en op een 1-2 voorsprong kwam. "Op de achterlijn neemt hij een bal aan, de verkeerde kant op. In de passing gaat ook niet goed", stelt Vink. "Hoe lang heeft hij nodig om enigszins vertrouwen te krijgen? Het systeem maakt dus niet zo heel veel uit. Ik denk dat spelers soms boven zichzelf uit stijgen en soms door de ondergrens zakken. Dat is inherent aan kwaliteit."