Güler maakt eerste goal voor Real Madrid, dat ruim wint van Celta de Vigo

10 maart - 20:28 Laatste update: 20:33
22

Real Madrid heeft vanavond de koppositie in La Liga verstevigd. Celta de Vigo ging met 4-0 over de knie in Estadio Santiago Bernabeu, mede dankzij een doelpunt van uitblinker Vinícius Júnior.

Real Madrid was de sterkere ploeg in de openingsfase van de wedstrijd. De Koninklijke creëerde een aantal kansen en in minuut twintig was het raak. Antonio Rüdiger kopte uit een corner op de keeper en Vinícius was er al de kippen bij om de rebound binnen te schieten. In de eerste helft gebeurde verder weinig denderende en Real ging zo met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Alleen bleven goals lang uit. Pas in de 79e minuut wist Real Madrid de score te verdubbelen. Rüdiger leek de bal binnen te koppen, maar het bleek een eigen doelpunt van Guita. De doelman kreeg de bal ongelukkig op zijn rug nadat de Duitste verdediger de bal op de lat kopte. Nog geen tien minuten later werd het nog 3-0 voor de Madrilenen, weer door een eigen goal. Ditmaal van invaller Carlos Domínguez.

In de extra tijd deed invaller Arda Güler nog een duit in het zakje. De Turkse middenvelder scoorde zijn eerste goal voor Real Madrid en bepaalde de eindstand op 4-0. Door de overwinning staat Real nu met 69 punten bovenaan in de Spaanse competitie. Girona en FC Barcelona volgend op de tweede en derde plek met 62 en 61 punten.