Frimpong-loos Leverkusen verslaat ook Wolfsburg en ziet titel aan horizon gloren

Frimpong-loos Leverkusen verslaat ook Wolfsburg en ziet titel aan horizon gloren

10 maart - 21:18 Laatste update: 21:22
7

Bayer Leverkusen is zondagavond met een zege op VfL Wolfsburg weer een stapje dichter bij de Duitse landstitel gekomen. Heel overtuigend was het niet, maar de vooralsnog niet te kraken machine van Xabi Alonso won wel vrij eenvoudig: 2-0. 

Leverkusen leek de ongeslagen status van dit seizoen afgelopen donderdag tijdens het Europa League-duel met FK Qarabag even te verliezen, maar in de slotfase werd er alsnog een 2-2 uit het vuur gesleept. Tegen Wolfsburg ging het een stuk makkelijker. Mede ook omdat de bezoekers na een klein halfuur spelen al verder moesten met tien man. Moritz Jens kreeg rood. 

Een kleine tien minuten later kwam de thuisploeg, waar Jeremie Frimpong afwezig was, op voorsprong. Vleugelaanvaller Nathan Tella scoorde na een werkelijk oogverblindende assist van Alejandro Grimaldo. 

Leverkusen had bizar veel balbezit tegen het tiental uit Wolfsburg, maar wist de score pas in de absolute slotfase te verdubbelen. Smaakmaker Florian Wirtz volleerde de bal hard via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Door de zege heeft Leverkusen nu 67 punten, tien meer dan achtervolger Bayern.