Hartman vertelt over 'list' bij vrije trap, Slot geïrriteerd: 'Raar, niet goed'

Hartman vertelt over 'list' bij vrije trap, Slot geïrriteerd: 'Raar, niet goed'

10 maart - 22:51 Laatste update: 22:56
108

Santiago Gimenez en Quilindschy Hartman speelden bewust een potje steen, papier, schaar voorafgaand aan de vrije trap waar Feyenoord de 3-0 uit scoorde tegen Heracles Almelo. Het was een afleidingsmanoeuvre om Igor Paixão uiteindelijk achter de bal te laten staan. Arne Slot wist daar niets van, en vond het daarnaast ook ongepast. 

Het beeld was opmerkelijk. Feyenoord kreeg een vrije trap op de rand van de zestien, bij een 2-0 stand. Na een potje steen, papier, schaar ging Paixão uiteindelijk achter de bal staan. Daar zat een idee achter. "Het was eigenlijk een list", vertelt Hartman aan de NOS. "We dachten: Santi en ik doen steen, papier, schaar, en Igor neemt 'm uiteindelijk. Dat was van tevoren al bepaald. Twee linkspoten, zodat de keeper zou denken: een linkspoot neemt 'm. Uiteindelijk was het Igor. Ik denk dat het goed uitpakte."

Het pakte inderdaad goed uit, want de Braziliaan schoot de bal onder in de hoek. Toch kan Slot er allesbehalve om lachen. "Bij 2-0 steen, papier, schaar doen vind ik raar. Niet goed", aldus de Feyenoord-trainer bij ESPN. "Het is niet uitgesloten dat we het de komende week daar nog even over gaan hebben. Degene die er het beste voor staat en de beste trap heeft moet hem nemen."