Koeman krijgt nieuws uit Engeland na blessure: 'Hij denkt dat het niet ernstig is'

Koeman krijgt nieuws uit Engeland na blessure: 'Hij denkt dat het niet ernstig is'

11 maart - 10:20
7

Tottenham Hotspur-trainer Ange Postecoglou hoopt dat hij binnenkort weer kan beschikken over Micky van de Ven. De 22-jarige verdediger viel vlak na de rust uit in het duel met Aston Villa (0-4), maar de manager kon voorzichtig goed nieuws delen.

Eerder dit seizoen miste Van de Ven al negen duels wegens een hamstringblessure. Er waren meteen grote zorgen toen de Oranje-international vroeg in de tweede helft naar de kant moest. Postecoglou kan er na afloop niet veel over zeggen. "Ik weet het niet precies, maar zelf denkt hij niet dat het ernstig is", vertelt de manager aan de BBC. Hij baalde van het uitvallen van Van de Ven. "Want tot dat moment speelde hij opnieuw uitstekend."

Het uitvallen van Van de Ven was een streep door de rekening voor bondscoach Ronald Koeman. Van de Ven behoort tot de voorselectie van Oranje voor de aanstaande oefenwedstrijden in maart. De laatste interlandperiode van het vorige kalenderjaar moest Van de Ven ook al missen door een kwetsuur. Als de blessure daadwerkelijk meevalt, lijkt de verdediger erbij te zijn tegen Schotland en Duitsland.

'Een belangrijke wedstrijd'
Postecoglou genoot over het algemeen wel van het spel van zijn ploeg. "Dit was een belangrijke wedstrijd", doelt de Australische oefenmeester op de strijd om Champions League-voetbal. Aston Villa ging nog niet eerder zo hard onderuit in eigen huis. "Dat wij dan zo spelen, daar verdient iedereen een groot compliment voor."

Volgens Postecoglou mogen Tottenham Hotspur-fans blij worden van het spel van hun club. "Als ze niet enthousiast worden van een optreden en een resultaat als dit in wat een belangrijke wedstrijd was... Daar moet je wel van genieten", aldus de manager. "Dit betekent weer dat we een wedstrijd dichter bij zijn, met nog maar elf duels te gaan. Iedereen vond dit een do-or-die-wedstrijd voor ons. Dus ik neem aan dat we nog niet dood zijn."