Eredivisie-flops: Ajax lijstaanvoerder met viertal, duo's van Rotterdamse clubs

Eredivisie-flops: Ajax lijstaanvoerder met viertal, duo's van Rotterdamse clubs

11 maart - 11:00 Laatste update: 11:01
43

Speelronde 25 zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ajax is na de zeer matige vertoning tegen Fortuna Sittard hofleverancier, terwijl ook Excelsior aardig vertegenwoordigd is, evenals Sparta. 

Diant Ramaj (Ajax)
Er was en is nog steeds erg veel aan te merken op Ajax, maar doelman Ramaj was in de chaos altijd wel een zekere factor. Daar was tegen Fortuna totaal geen sprake van. De Duitser verstuurde een aantal ziekenhuisballen en liet zich foppen bij de Limburgse gelijkmaker.

Mimeirhel Benita (Excelsior)
Vrijwel heel Excelsior zakte door het ijs tegen AZ, maar Benita was misschien wel de grootste dissonant aan Kralingse zijde. De linksback was slap in de duels, gaf zijn tegenstanders keer op keer veel te veel ruimte en had geen antwoord op de opstomende Yukinari Sugawara. Na 57 minuten spelen haalde trainer Marinus Dijkhuizen hem naar de kant. 

Tristan Gooijer (Ajax)
De vleugelverdedigers van Ajax, het blijft een hoofdpijndossier. Ook Gooijer maakte zondag in de Johan Cruijff ArenA weer geen beste beurt. Bij een aantal zeer slordige momenten droop de nonchalance ervanaf. De rechtsback mocht van geluk spreken dat Fortuna een van zijn cadeautjes niet uitpakte.

Djevencio van der Kust (Sparta Rotterdam)
Eigenlijk had FC Twente tegen Sparta alleen last van Nick Olij. De rest speelde zeer matig, onder wie ook Van der Kust. De verdediger was simpelweg niet opgewassen tegen directe tegenstander Michel Vlap en vleugelverdediger Gijs Smal, die er geregeld over heen denderde.

Mickey van der Hart (sc Heerenveen)
De vervanger van Andries Noppert had meer kunnen en misschien wel moeten doen bij de 1-0 van NEC. De 2-0 van de Nijmegenaren viel Van der Hart niet aan te rekenen, maar na afloop zal hij zich afvragen hoe de wedstrijd zou zijn verlopen als hij het eerste doelpunt had weten te voorkomen.

Chuba Akpom (Ajax)
Mocht starten omdat Brian Brobbey uit voorzorg aan de kant werd gehouden. De Engelsman betaalde dat vertrouwen allerminst uit. Akpom miste een gigantische kans om Ajax op 0-2 te zetten, leed veel balverlies en liep er wat verloren bij.

Amine Boutrah (Vitesse
De aanvaller deed in de weinige tijd die trainer Edward Sturing hem gunde vrijwel alles fout, en dat uitgerekend in het cruciale duel met collega-laagvlieger RKC Waalwijk. Ook liet hij zich bij de 1-0 van de Waalwijkers als een pupil aan de kant zetten. In de rust bleef hij achter in de kleedkamer.

Josip Sutalo (Ajax)
Sutalo en de wekelijkse floplijst zijn inmiddels een haast onafscheidelijk duo geworden. De Kroaat maakt week in week uit een onzekere en matige indruk, zo ook tegen Fortuna. Kan op hem definitief de stempel 'miskoop' worden geplakt?

Siebe Horemans (Excelsior) 
Naast de linksback speelde ook de rechtsback van Excelsior een zeer matige wedstrijd in Alkmaar. Dat kwam tot uiting in minuut 25, toen Horemans met een werkelijk belabberde bal uitblinker Sven Mijnans in staat stelde om van ver uit te halen voor de 3-0 van AZ.