'Succescoach Míchel van Girona in beeld voor klus in Premier League-top'

'Succescoach Míchel van Girona in beeld voor klus in Premier League-top'

11 maart - 14:18
18

Chelsea wil Girona-trainer Míchel Sánchez aanstellen als opvolger van Mauricio Pochettino, meldt het Spaanse AS. De Spanjaard zou echter liever nog minimaal een seizoen doorgaan bij zijn huidige werkgever. 

Volgens het Spaanse medium is de clubleiding van Chelsea al afgereisd naar Spanje om gesprekken te voeren met Míchel. De oefenmeester heeft de aandacht getrokken van meerdere grote clubs vanwege zijn attractieve voetbal met Girona, waarmee hij op dit moment op de tweede plaats staat in de Spaanse competitie. Naast Chelsea zouden ook FC Barcelona en Manchester City hem op het lijstje hebben staan als mogelijk nieuwe trainer.

Míchel heeft onlangs zijn contract verlengd bij Girona tot de zomer van 2026, maar de oefenmeester beschikt over een ontsnappingclausule indien hij besluit te vertrekken bij zijn huidige werkgever. AS weet te melden dat Míchel een aanbod van Chelsea op tafel heeft liggen om de opvolger van Pochettino te worden. De Londense club zou niet tevreden zijn over de Argentijn en zodoende rondkijken naar een nieuwe hoofdtrainer.

Het Spaanse medium weet dat de clubleiding van Chelsea al op bezoek is geweest in Spanje voordat Míchel zijn contract verlengde bij Girona. Betrokkenen lijken er echter vanuit te gaan dat Manchester City de volgende werkgever gaat zijn van de oefenmeester, mocht Pep Guardiola vertrekken uit Engeland. Girona en Manchester City behoren samen tot de City Group en hiermee lijkt deze overstap voor de hand te liggen.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!