Heerenveen gevraagd naar 'superrelaxte' Steijn: 'Dat zal ik niet ontkennen'

Heerenveen gevraagd naar 'superrelaxte' Steijn: 'Dat zal ik niet ontkennen'

11 maart - 16:05
31

Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen, houdt zijn kaken stijf op elkaar als hem gevraagd wordt naar Maurice Steijn. Wel gaat De Haan in op het aanstaande vertrek van trainer Kees van Wonderen.

Maandag werd duidelijk dat Van Wonderen en Heerenveen na dit seizoen uit elkaar gaan. Steijn werd vorige week gefotografeerd in een hotel in Wolvega, waar hij sprak met de clubleiding van de Friezen. De Haan ontkent dat het een verband houdt met het ander. "Het persbericht over zijn vertrek zou sowieso vandaag naar buiten komen en heeft niets met het gesprek met Steijn te maken", zegt hij tegen ESPN.

Van Wonderen benadrukte zelf al dat hij Heerenveen de ruimte gaf met andere trainers te praten. De Haan waardeert de openheid van de oefenmeester. "Dat siert de mens en trainer Kees van Wonderen en is tekenend voor zijn professionalisme. Kees heeft vanaf moment één openheid van zaken gegeven."

Over de opvolging van Van Wonderen kan De Haan nog geen uitsluitsel geven. Over Steijn weigert hij iets te zeggen, al heeft de voormalig trainer van Ajax wel een goede indruk achtergelaten tijdens het gesprek. "Een superrelaxte kerel. Dat zal ik niet ontkennen."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!