Concurrent van Steijn bevestigt interesse van Heerenveen: 'Is een gesprek gepland'

Concurrent van Steijn bevestigt interesse van Heerenveen: 'Is een gesprek gepland'

12 maart - 17:20 Laatste update: 17:27
62

Rick Kruys gaat in gesprek met sc Heerenveen over een trainersfunctie vanaf volgend seizoen. Dat bevestigt de huidige coach van VVV Venlo aan L1 Nieuws. De coach van de Limburgers wordt daarmee concurrent van Maurice Steijn, die eerder al met Heerenveen sprak. 

"Er is een gesprek gepland", vertelt Kruys over de de interesse van Heerenveen in hem. "Ik ga eerst nadenken, dan gaan we met elkaar praten en dan gaan we verder kijken. Heerenveen is natuurlijk een mooie club, maar er zijn heel veel mooie clubs. Voor de duidelijkheid: ik heb geen aanbieding, maar er is wel contact. En dan gaan we kijken wat er gaat gebeuren."

Kruys is daarmee de tweede kandidaat om Kees van Wonderen aan het eind van dit seizoen op te volgen. De huidige coach van de Friezen gaf aan dat hij aan het eind van dit seizoen vertrekt bij de club. De eerste kandidaat was Steijn. De veelbesproken ex-trainer van Ajax heeft zijn eerste gesprek met Heerenveen er inmiddels opzitten.

VVV en Kruys gaven ongeveer een week geleden aan dat ze uit elkaar zullen gaan aan het eind van dit seizoen. "Het was een heel moeilijke keuze, maar mijn gevoel zegt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging", zei Kruys op de site van zijn huidige club. Nu kan hij zijn loopbaan dus mogelijk vervolgen bij Heerenveen. "Het is mooi dat je genoemd wordt bij clubs en dat je er goed opstaat. Ik wil me nu vooral bezighouden met VVV."