Bosz geeft Veerman-update voor duel met Dortmund: 'Moeten niet te dramatisch doen'

12 maart - 17:42 Laatste update: 20:01
105

Peter Bosz weet nog altijd niet of Joey Veerman morgen in de basis kan starten voor PSV. De middenvelder was er vanwege een blessure de laatste twee wedstrijden niet bij, maar hij was wel fit genoeg om mee af te reizen naar Dortmund. 

Veerman reisde dus wel mee af naar Dortmund, maar de training van dinsdagavond moet uitwijzen of hij minuten kan maken of zelfs kan starten in het Champions League-treffen. "We gaan zo trainen, kort maar wel intensief. Ik denk dat Veerman geen ritme mist, misschien heeft hij er zelfs wat frisheid voor teruggekregen. Na de training gaan we bepalen of Joey (Veerman red.) meedoet."

De onzekerheid rond het meedoen van Veerman is de laatste dagen onderwerp van gesprek bij de fans. Bosz vindt het ergens begrijpelijk dat het veel over zijn middenvelder gaat, maar hij vindt het geen ramp als Veerman niet kan meedoen. "Ik snap dat erover gesproken wordt, maar laten we er niet te dramatisch over doen. Als hij toch niet kan spelen, stel ik een andere goede speler op. Dat is dit seizoen de kracht van PSV geweest. Ik heb veel goede spelers in mijn selectie."

Tegen Feyenoord en tegen Go Ahead Eagles was Veerman niet inzetbaar door de blessure. Beide keren werd zijn plek ingenomen door de Braziliaan Mauro Júnior, die net terug was van een lange blessure. Of hij weer zal spelen als Veerman niet fit genoeg blijkt te zijn, maakte Bosz niet bekend.