PSV hoeft niet te vrezen voor Gelbe Wand: 'Door buitenwereld heel groot gemaakt'

PSV hoeft niet te vrezen voor Gelbe Wand: 'Door buitenwereld heel groot gemaakt'

13 maart - 13:30
314

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van de Gelbe Wand bij Borussia Dortmund. De Duitse club beschikt over de grootste staantribune van Europa en wordt veelal geroemd. Desondanks hoeft PSV niet te vrezen voor de fanatieke aanhang van Borussia Dortmund

"Ik ben een paar keer in Dortmund geweest en ik vind het wel meevallen", begint Driessen zijn relaas. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat de PSV-spelers niet bang moeten zijn voor de omstandigheden. "Het wordt door de buitenwereld heel groot gemaakt. Je hoort altijd van spelers zodra ze het veld opstappen dat ze helemaal niet doorhebben wat er om hen heen gebeurt. Als Dortmund de geest krijgt en de Gelbe Wand gaat erachter staan, moet je wel de rust bewaren. Daarom is het wel belangrijk dat Veerman speelt."

De heenwedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund eindigde in Eindhoven in een 1-1 gelijkspel. Driessen verwacht dat de Eindhovenaren doorstoten naar de kwartfinales van de Champions League. "Ik denk dat het 3-1 wordt voor PSV", aldus de journalist. "Ik heb Ajax daar ook zien voetballen en toen was Ajax niet meer in de absolute topvorm. Hoewel ze toen in de groepsfase alle wedstrijden winnend afsloten. Ze deden het daar gewoon heel erg goed en kregen alle ruimte. Hummels en Süle achterin is gewoon vragen om problemen."

Het returnduel tussen Borussia Dortmund en PSV begint om 21.00 in het Signal Iduna Park. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato. De Italiaan was dit Champions League-seizoen al eerder leidsman bij de Eindhovenaren tijdens het thuisduel met Sevilla (2-2).