Van der Vaart: 'Treurig, hij is zó goed en we hebben hem echt nodig bij Oranje'

Van der Vaart: 'Treurig, hij is zó goed en we hebben hem echt nodig bij Oranje'

13 maart - 21:25
44

Rafael van der Vaart ziet dat Memphis Depay nog worstelt met zijn vorm bij Atlético Madrid. De Oranje-aanvaller zit woensdag op de bank bij Los Rojiblancos in het Champions League-duel met Internazionale, tot verdriet van de oud-international.

Memphis maakte eind januari definitief zijn rentree bij Atlético, nadat hij kwakkelde met een spierblessure. De dertigjarige aanvaller was als invaller meteen belangrijk met doelpunten, maar de laatste weken zit de klad er wat in. In de laatste drie La Liga-duels stond Memphis weliswaar in de basis, maar kwam hij niet tot scoren. Afgelopen weekend werd de voormalig PSV'er al na één helft gewisseld tijdens de nederlaag tegen Cádiz (2-0). Tegen Inter is hij weer gepasseerd.

"Treurig", vindt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Als jij gewend bent altijd te spelen en in één keer is het 'af en toe wel, af en toe niet'. Dan heb je gewoon geen ritme", meent de voormalig spelmaker. "Dan is het heel moeilijk om je niveau aan te tikken. Dat vind ik jammer." Memphis kwam juist over van FC Barcelona met het oog op speeltijd. "Dan is de keuze van de club prima, zou je zeggen. Atlético is geen Real Madrid."

Van der Vaart hoopt dan ook dat de voormalig PSV'er snel weer in topvorm steekt. "Hij is zó goed en we hebben hem echt nodig bij het Nederlands elftal. Dan hopen we met z'n allen dat hij top gaat zijn in de zomer."