De Jong geeft reden voor stuntelende openingsfase PSV: 'Dat lukte ons maar niet'

De Jong geeft reden voor stuntelende openingsfase PSV: 'Dat lukte ons maar niet'

13 maart - 23:12 Laatste update: 23:18
60

Luuk de Jong had het gevoel dat er meer in zat voor PSV tegen Borussia Dortmund. De captain van de Eindhovenaren vond ook dat zijn ploeg dramatisch begon, maar zag daarna geen problemen voor zijn ploeg. Het belonen van die dominantie was volgens De Jong weer het probleem.

"Dat het vandaag niet onmogelijk was, om er een gelijkspel uit te halen", was het eerste gevoel van de captain na de wedstrijd. "Je begint natuurlijk niet goed, maar de tweede helft domineer je. Je creëert alleen niet heel veel kansen. Het was net niet op het einde helaas en het is enorm balen, want het was echt mogelijk. Dat begin is ook niet zoals wij als PSV spelen. Als je zo dichtbij bent, dan wil je ook doorgaan."

De Jong sprak over niet veel kansen voor PSV, maar de spits kreeg zelf nog een grote mogelijkheid in de slotfase. "Die moet er ook echt in. Ik zie Ricardo Pepi het duel winnen en die bal komt voor mij, maar ik hang net iets te ver achterover. Daardoor gaat hij omhoog en het gaat dan zo snel. Daar baal ik enorm van.” De fans waren volgens de captain geweldig. “Ik heb de fans de hele wedstrijd gehoord. Ze hebben ons er echt doorheen gesleurd."

In de openingsfase zag De Jong PSV ook stuntelen. De spits en zijn ploeg hadden erg moeite met het middenveld van Dortmund. "We probeerden wel voorin, maar zij hadden zo veel beweging op het middenveld. We kregen die druk er ook maar niet op. Na de omslag in de openingsfase had ik het gevoel dat we niet meer in de problemen kwamen. Alleen moeten we onszelf dan natuurlijk wel belonen."