Henderson opgeroepen voor Engeland, voormalig PSV'er voor het eerst geselecteerd

Henderson opgeroepen voor Engeland, voormalig PSV'er voor het eerst geselecteerd

14 maart - 15:22
39

Jordan Henderson is door bondscoach Gareth Southgate opgeroepen voor het nationale elftal van Engeland. De keuzeheer heeft op donderdagmiddag de selectie bekend gemaakt. Ook voormalig PSV'er Jarrad Branthwaite is geselecteerd, hij zit er voor het eerst bij.

Eerder deze week bracht The Independent nog naar buiten dat Henderson moest vrezen voor zijn plek bij Engeland. Hoewel hij lang een onbetwiste basisspeler was, is zijn status veranderd sinds zijn stap naar Saudi-Arabië. Als twee voornaamste concurrenten werden Kalvin Phillips en Kobbie Mainoo genoemd, van respectievelijk West Ham United en Manchester United. Zij zijn beide echter niet geselecteerd.

Het niet oproepen van Phillips roept de nodige vragen op in Engeland, maar Southgate is van mening dat de vorm van de middenvelder simpelweg niet goed genoeg is. “Ik heb hem daarover gesproken, hij begrijpt het. Hij heeft alles om zich terug in de ploeg te vechten, en we hopen dat hij dat doet. Hij moet zijn ritme en vertrouwen weer vinden, nu hij weer speelt.”

Branthwaite is er voor het eerst bij, ook over deze keuze geeft Southgate tekst en uitleg. "Ik zag hem vorig jaar spelen bij de Onder 21. Als je me toen had gezegd dat hij zo consistent goed zou spelen in de Premier League, dan had ik dat betwijfeld. Hij is goed aan de bal en heeft een goede mentaliteit. Bovendien is hij linksbenig, en daar hebben we er niet veel van."