'Met mijn kwaliteiten had ik bij Ajax of PSV moeten spelen, maar zit bij Volendam'

'Met mijn kwaliteiten had ik bij Ajax of PSV moeten spelen, maar zit bij Volendam'

14 maart - 20:26
45

Bilal Ould-Chikh is de hoop van FC Volendam in de moeizame strijd tegen degradatie. De 26-jarige buitenspeler hoopt de Noord-Hollanders te behouden voor de Eredivisie, maar wil komende zomer sowieso een stap maken.

"Ik weet dat ik op de radar sta bij een aantal clubs uit Nederland, maar de meeste aanbiedingen komen uit het buitenland", zegt Ould-Chikh tegen Voetbal International. De dribbelaar staat te boek als moeilijke jongen. Onterecht, volgens hem. "Vraag het de trainers met wie ik gewerkt heb: van Alfred Schreuder tot Erik ten Hag, van Aleksandar Rankovic tot Fons Groenendijk, Maarten Stekelenburg bij de KNVB… Ze zijn allemaal heel positief over me."

Ould-Chikh benadrukt bovendien dat hij volwassen is geworden. Afgelopen zomer zette hij de knop naar eigen zeggen om. "Met mijn kwaliteiten had ik nu bij Ajax of PSV moeten spelen", meent hij. "Maar ik speel nu bij Volendam. Tja, dingen lopen zoals ze lopen, ik kan daar nu niets meer aan veranderen. Het is makkelijk voor mensen om te roepen dat ik als talent van Twente veel te vroeg naar Benfica ben gegaan, maar voor mij is het belangrijk dat ik daar niet meer naar kijk.

Als er een moment is dat een Nederlandse club mij moet nemen, dan is het nu. Ik wacht het wel af. Wanneer ik puur naar de buitenspelers van Ajax en PSV kijk, dan denk ik dat ik daar ook had kunnen spelen. Misschien krijg ik die kans nog. Waarom niet? In het voetbal is alles mogelijk.