Ajax op rapport: zeven (!) onvoldoendes, één speler zakt finaal door het ijs

Ajax op rapport: zeven (!) onvoldoendes, één speler zakt finaal door het ijs

14 maart - 22:58 Laatste update: 23:08
210

Het Europese doek is gevallen voor Ajax, dat met een 4-0 nederlaag tegen Aston Villa afdruipt in de Conference League. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit.

Diant Ramaj - 5,5: voor een keeper kan Ramaj geweldig voetballen, en dat weet hij zelf ook. Dat resulteert soms in een nonchalance die Ajax zich niet kan permitteren. De Duitser moest uiteindelijk vier keer vissen.

Devyne Rensch - 5: het lijkt er simpelweg niet in te zitten bij Rensch, die na zijn komeetachtige doorbraak ver is teruggevallen. Tot overmaat van ramp verliet hij in de tweede helft het veld per brancard.

Ahmetcan Kaplan - 6: de uitblinker van vorige week moest al in de eerste helft de strijd staken met een - op het eerste oog - pijnlijke heup. In de 38 minuten daarvoor maakte de Turkse verdediger een prima indruk. Vooral zijn slidings waren on point.

Josip Sutalo - 5,5: eindelijk haalde Sutalo eens een voldoende in Europa, al is het een studententien. Zijn avond werd echter overschaduwd door een nieuwe blessure. Achterin wordt het puzzelen voor Ajax.

Jorrel Hato - 5,5: twee dagen geleden zette hij zijn langverwachte handtekening onder een nieuw contract, maar het lachen verging hem in Birmingham. Ook het lichtpuntje van Ajax heeft nog genoeg te leren.

Borna Sosa - 4: zijn eerste minuten waren veelbelovend, maar Sosa verviel in oude patronen. Als hij een keer in de gelegenheid kwam om een voorzet te geven, volgde er meteen weer een teleurstelling. En wat te denken van zijn kapitale fout bij de 4-0...

Sivert Mannsverk - 3: het zou te makkelijk zijn om de schuld in de schoenen van Mannsverk te schuiven, maar de Noor zakte in de tweede helft finaal door het ijs. Schuldig aan de 2-0, twee oliedomme gele kaarten; onbegrijpelijk dat hij niet werd gewisseld.

Jordan Henderson - 5,5: op de dag hij werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland wist Henderson zijn criticasters niet de mond te snoeren. Elk balcontact van de Ajax-routinier werd begeleid door boegeroep.

Kenneth Taylor - 5: met hard werken kom je een heel eind, maar Taylor speelde zo nu en dan ook verstoppertje. Daarmee hielp hij zijn ploeggenoten niet.

Kristian Hlynsson - 6: na het uitvallen van Kaplan moest Hlynsson opeens aan de bak als wingback. Dat ging hem helemaal niet zo slecht af, maar ook de IJslander kwam duidelijk tekort.

Brian Brobbey - 5: de negentig minuten maakte hij vol, maar daar is ook meteen alles mee gezegd. Brobbey liep er verloren bij en zijn frustraties werden steeds groter. Twee kansen kreeg de spits, die er zelf alleen niet in leek te geloven.

Invallers
Chuba Akpom - 5: viel na 38 minuten in voor de geblesseerde Kaplan en moest voor meer aanvallende impulsen zorgen. Eén goede actie, voor de kans van Brobbey, daar bleef het bij voor Akpom.
Anton Gaaei - x: viel na 68 minuten in voor de geblesseerde Sutalo en speelde te kort voor een beoordeling.
Benjamin Tahirovic - x: viel na 79 minuten in voor de geblesseerde Rensch en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
John van 't Schip - 4: in het spel van Ajax viel opnieuw geen enkele lijn te ontdekken en dat mag Van 't Schip zich aanrekenen. De trainer maakte bovendien een grove fout door Mannsverk niet te wisselen, voordat hij rood pakte.