Smal is van 'buitencategorie': 'Dat moet ook bij anderen uit de PC gerold zijn'

Smal is van 'buitencategorie': 'Dat moet ook bij anderen uit de PC gerold zijn'

15 maart - 13:29
32

Gijs Smal was vorig seizoen de Eredivisie-verdediger die het vaakst ploeggenoten bereikte in het laatste gedeelte van het veld. Dat constateert Voetbal International in een analyse. Op het gebied van progressieve passes behoort Smal in de Eredivisie tot de buitencategorie.

'De cijfers illustreren de grootste kwaliteit van Smal: door zijn spelinzicht blinkt hij uit als passer. Hij heeft een bijzonder goed oog voor ploeggenoten die vrijlopen tussen de linies. Daarnaast bedient Smal ook makkelijk aanvallers met slimme ballen achter de laatste lijn van de tegenstander. Op die manier versnelt hij de opbouw. Op het terrein van progressieve passes behoort Smal in de Eredivisie tot de buitencategorie', valt er te lezen. 

Wedden

Meer odds

Smal zou volgend seizoen de eerste bouwsteen van een nieuw Feyenoord moeten worden. 'De goede data van Smal zullen echter ook bij buitenlandse clubs uit de computer gerold zijn. Waarom hij dan toch niet opgepikt wordt, is behalve een blessure in de transferperiode waarschijnlijk te wijten aan zijn defensieve kwetsbaarheid. Smal is een back in de geest van Daley Blind: hij moet het hebben van zijn bijdrage in balbezit. Hij mist explosiviteit', luidt de conclusie.