Uitblinkende Simons scoort, assisteert en gidst Leipzig naar monsterzege

Uitblinkende Simons scoort, assisteert en gidst Leipzig naar monsterzege

15 maart - 22:22 Laatste update: 22:42
15

RB Leipzig heeft vrijdagavond aan de hand van een uitblinkende Xavi Simons overtuigend afgerekend met 1. FC Köln. Het werd maar liefst 1-5 voor de bezoekers, waar Simons zich onderscheidde zowel een doelpunt als een assist. 

Simons is eigenlijk het hele seizoen al op dreef voor Leipzig. Zo ook vrijdag, op bezoek bij Köln. De Oranje-international opende na een kwartier spelen en een zeer fraaie aanval de score. De Leipzig-vreugde was echter van korte duur, want slechts drie minuten later kwam de thuisploeg via Sargis Adamyan alweer op gelijke hoogte. 

Wedden

Meer odds

Echt verdiend was die 1-1 niet, want Leipzig was eigenlijk vanaf moment één veel sterker. Pas na een dik uur spelen werd de voorsprong genomen. Loïs Openda scoorde, op aangeven van de ongrijpbare Simons. Daarna ging het heel erg hard. Opnieuw Openda, Amadou Haidara en Yussuf Poulsen tilden de score naar 1-5. 

Leipzig heeft nu 49 punten, twee meer dan Borussia Dortmund. De PSV-beul heeft wel een wedstrijd minder gespeeld, en komt komende zondag in actie tegen het Eintracht Frankfurt van Donny van de Beek.