ESPN-analisten walgen van veelbesproken arbiter: Verschrikkelijk

ESPN-analisten walgen van veelbesproken arbiter: "Verschrikkelijk"

16 maart - 23:18
62

Ralf Seuntjens en Kees Kwakman hebben zich gestoord aan scheidsrechter Marc Nagtegaal. Tijdens het duel tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle gaf hij Lennarth Thy met een gebaartje geel. PEC werd een zuivere penalty ontnomen en daar protesteerde de spits tegen.

Mitchell Dijks maakte tegen PEC een duidelijke handsbal in zijn eigen zestien, maar de bal ging niet op de stip. Nagtegaal wilde na afloop geen verklaring afleggen, terwijl de VAR stelde dat er geen overduidelijk bewijs was voor het vraagstuk of de bal daadwerkelijk op de hand van Dijks kwam. Desondanks zijn meerdere analisten, de spelers van PEC en Dijks zelf van mening dat De Blauwvingers een penalty verdienden. Thy besloot op het veld dan ook in gesprek te gaan met Nagtegaal, maar dat werd hem niet in dank afgenomen: de spits kreeg geel, waarbij Nagtegaal het gebaar maakte dat Thy zijn mond moest houden.

Dat is verkeerd gevallen bij Ralf Seuntjens, zo vertelt hij bij De Eretribune. "Als je als speler aan komt lopen bij een scheidsrechter, dan mag dat allemaal niet. Maar de scheids mag zelf wel theatraal een gebaar maken met zijn hand voor een speler. Dat moet een scheidsrechter niet doen." Tafelgenoot Kwakman is het ermee eens. "Verschrikkelijk", zo noemt hij het gebaar van Nagtegaal.