Feyenoord toont veerkracht en wordt geholpen door Friese blunder

17 maart - 16:28 Laatste update: 20:44
284

Feyenoord is zondag aan puntenverlies ontsnapt in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Een blunderende Syb van Ottele stak de Rotterdammers in de slotminuten de helpende hand toe: 2-3.

Feyenoord was eerder dit seizoen met liefst 6-1 te sterk voor Heerenveen. De Rotterdammers dachten ook in het Abe Lenstra Stadion snel op voorsprong te komen. Lutsharel Geertruida kopte na acht minuten raak, maar Dennis Higler werd door de VAR naar het scherm geroepen. Hoewel een Heerenveen-speler de bal nog raakte, oordeelde de scheidsrechter dat er geen sprake was van een nieuwe situatie. Door de goal ging zodoende een streep vanwege buitenspel.

De bezoekers uit Rotterdam bleven zoeken naar een openingstreffer, maar na zeventien minuten was het aan de andere kant plots raak. De Feyenoord-verdedigers keken elkaar aan na een lage voorzet van Che Nunnely en Mats Köhlert werkte de bal in het doel. Patrik Walemark had zelfs de 2-0 op de schoen tegen de club die hem verhuurd. De Zweedse buitenspeler omspeelde Timon Wellenreuther, voordat hij voor leeg doel naast schoof. Gelukkig voor hem werd gefloten voor buitenspel.

Het was een waarschuwing voor Feyenoord, dat nog voor rust orde op zaken stelde. Na een perfecte voorzet van Luka Ivanusec tekende Mats Wieffer voor de gelijkmaker. In de tweede helft kregen de Rotterdammers tot twee keer toe de kans om uit een vrije trap op voorsprong te komen. Na het steen, papier, schaar van vorige week, werd er ook nu druk overleg gevoerd. Zowel Quinten Timber als Quilindschy Hartman trof desondanks de muur.

Aan de andere kant bleek Heerenveen een stuk effectiever. Op aangeven van Osame Sahraoui, die om disciplinaire redenen op de bank was begonnen maar wel mocht invallen, tekende Köhlert voor zijn tweede treffer. Arne Slot reageerde meteen door Bart Nieuwkoop, Ondrej Lingr en Igor Paixão in te brengen. Die laatste stond drie minuten in het veld, toen hij uit een voorzet van Yankuba Minteh raak kon koppen: 2-2.

Feyenoord omsingelde Heerenveen, maar de thuisploeg leek stand te gaan houden. Leek, want Syb van Ottele - koud in het veld - blunderde en verspeelde de bal aan Ayase Ueda. De Japanse spits wist met dat buitenkansje wel raad, waardoor de invallers hun stempel drukten bij Feyenoord. De ploeg van Slot blijft stevig op de tweede plaats en kan rustig naar de topper tussen PSV en Twente gaan kijken.